Geschiedenis
In het begin van de 20e eeuw dringt de aanleg van een nieuwe begraafplaats voor Ekeren zich op. De landelijke gemeente raakt immers volgebouwd en de bestaande begraafplaats is te klein. De gemeente koopt daarom een terrein in de Driehoekstraat aan; in 1907-1910 wordt de volledig ommuurde begraafplaats aangelegd en in gebruik genomen.
Het ereperk ontstaat pas na de Tweede Wereldoorlog en bevat vooral gesneuvelden uit Ekeren, maar telt toch ook enkele graven van slachtoffers uit andere gemeenten en die op diverse plaatsen sneuvelen. De hier begraven niet-inwoners komen om bij gevechten op 18 mei 1940. Wanneer de Duitsers een doorbraak in Sedan bewerkstelligen, geven de Belgen de vesting Antwerpen op en tijdens de achterhoedegevechten in Ekeren en Brasschaat vallen ettelijke Belgische doden.
Slachtoffers
14 Tweede Wreldoorlog
Beschrijving
Dit kleine ereperk bevat zo’n veertien zerken; tien daarvan volgen een eenvormig, weliswaar plaatselijk, model. De overige zerken zijn naar privéontwerpen gemaakt. De gemeentelijke diensten van Ekeren onderhouden de graven tegen betaling.