Geschiedenis
De begraafplaats wordt reeds in 1914 door de Fransen aangelegd. De Belgen nemen deze sector vroeg in de oorlog over en vanaf 1915 wordt in de meisjesschool van Westvleteren een Belgische medische post ingericht. Westvleteren ligt langs een van de vele routes naar de hospitalen in de achterhoede, maar talloze slachtoffers geraken niet verder dan die kleine gemeente. De zerken geven de datum aan waarop de gewonde is overleden en de graven zijn in die volgorde in de perken gerangschikt. Bij het opruimen van de Westhoek na de oorlog worden vele doden in Westvleteren herbegraven; anderen worden naar hun voormalige woonplaats overgebracht.
De begraafplaats wordt in 1923 eigendom van Defensie en verkrijgt dan het uitzicht dat ze nu nog heeft. De typische Belgische graftekens vervangen op dat ogenblik de mengelmoes van markeringen. Wanneer in 1968 de begraafplaats van Reninge verdwijnt, worden 123 gesneuvelden naar Westvleteren overgebracht.
Slachtoffers
1.206 Eerste Wereldoorlog (33 onbekenden)
Beschrijving
De rechthoekige begraafplaats heeft aan de voorkant een rode bakstenen muur met arduinen dekstenen. Een centraal pad leidt naar de achterkant. De graven staan in evenwijdige rijen met vooraan rozenstruiken. Tussen de rijen staan gele narcissen die in het voorjaar voor een kleurrijke toets zorgen.