Geschiedenis
Troepen die geen dagelijkse frontdienst uitvoeren maar wel snel opnieuw paraat moeten zijn, kunnen in Oeren, op enkele kilometers van het IJzerfront, even komen uitrusten. Het gehucht wordt ook als oplossing naar voren geschoven wanneer de begraafplaats van het nabijgelegen Alveringem overvol is. Een noodbegraafplaats wordt midden 1915 rond de ontwijde Sint-Pietersbandenkerk (Sint-Apolloniakerk in de volksmond) aangelegd.
De graven liggen naast elkaar volgens datum van overlijden, maar hier en daar rusten ook gesneuvelden van 1914. Rond 1925 wordt de heraanleg van de begraafplaats aangevat. Gesneuvelden worden in de gemeentelijke begraafplaatsen van Alveringem en omstreken ontgraven en naar Oeren overgebracht. Vandaag rusten hier 508 doden, onder wie zes onbekenden. Het graf van onderluitenant Getteman is leeg. Hij werd naar zijn woonplaats Maffle overgebracht, maar zijn grafsteen werd niet verwijderd.
Slachtoffers
508 Eerste Wereldoorlog (6 onbekenden)
Beschrijving
De begraafplaats ligt rond de kerk. Ze heeft een lage muur in de typische West-Vlaamse baksteen aan de straatkant en een centrale toegangspoort.
De graven zijn vooral in dubbele rijen rug aan rug geplaatst en gescheiden door bloemperken. Met uitzondering van vijf heldenhuldenzerken volgen alle graven het typisch Belgische arduinen model met bronzen grafplaat.