Geschiedenis
Tussen midden oktober en begin november 1918, tijdens het bevrijdingsoffensief, wordt in Aalter en omstreken zwaar strijd geleverd. Er vallen talloze slachtoffers en de overgrote meerderheid overlijdt in de verbandpost Kranepoel in Aalter en in het evacuatiehospitaal in Sint-Maria-Aalter.
Op 4 augustus 1923 besluit de gemeenteraad van Aalter een stuk grond af te staan voor de aanleg van het ereperk, dat zo een getuigenis van de laatste oorlogsdagen wordt. Begin 1924 laat de dienst Militaire Grafsteden weten dat de gesneuvelden in de buurgemeenten ontgraven worden en op het ereperk worden bijgezet.
Vandaag liggen er nog 70 slachtoffers, maar het zijn er ooit meer geweest, want na de vijandelijkheden worden 27 gesneuvelden naar hun voormalige woonplaats overgebracht.
Slachtoffers
63 Eerste Wereldoorlog (1 onbekende) - 7 Tweede Wereldoorlog
Beschrijving
Het ereperk bevindt zich rechts vooraan op de begraafplaats. De graven van de Grote Oorlog liggen in een vierkant; een cirkel in het midden bevat Belgische graven van de Tweede Wereldoorlog. De grafzerken zijn van het Belgische arduinen type met bronzen plaat. In het midden van de begraafplaats staat de vlaggenmast met de Belgische driekleur.